ivana bektaš, mag.psych.

Magistrirala sam psihologiju na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu te nakon završetka fakulteta stekla bogato iskustvo u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan. Tijekom studija sam najviše uživala volontirajući u raznim udrugama koje se bave savjetovanjem i mentalnim zdravljem.

Završila sam tri godine edukacije Realitetne terapije, odnosno prakticiram je u svom radu, najviše u radu s partnerima, edukaciju Acceptance and commitment therapy (Terapija usredotočena na suosjećanje) koja je korisna u radu s osobama koje su samokritične, imaju osjećaj srama i izraženi perfekcionizam, kao i druga emocionalna stanja. Trenutno sam usmjerena na kognitivno-bihevioralne terapije čije su metode korisne u radu s klijetima različitih poteškoća u savjetodavnom radu odnosno psihoterapijskom radu. Pohađala sam OHTC, Omny Hypnosis Training Center of Slovenia te sam certificirani hipnoterapeut. Volim se educirati kako bih naučila nešto novo i usavršavala se. Tako imam završene edukacije iz niza psihologijskih instrumenata (npt. MMPI, PAI, WZT, PTM…) i ne planiram stati na tome.

Član sam Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije, Udruge PET Plus i Hrvatskog društva za autogeni trening, hipnozu i terapiju.

Svakodnevno se usavršavam, pohađam brojne edukacije i sudjelujem na kongresima, simpozijima te znanstvenim i stručnim skupovima te sudjelujem u raznim projektima. Aktivno pišem znanstveno-istraživačke radove.

Stručni tim sastavljen je od psihijatra, psihologa i socijalnog radnika koji aktivno sudjeluje prateći psihofizički razvoj i napredovanje pojedinca te se uključuje u bilo kojoj fazi rada u svrhu sigurnog, samosvjesnog i odgovornog načina života svake osobe kojoj je potrebna pomoć.